Nieuwsbericht

28 mei 2024

    

Film over Bas Mulder: De laatste bocht

Datum: dinsdag 4 juni 2024 

Aanvang: 14.30 uur 

Locatie: Grote zaal, Palais des Sports, Alpe d’Huez 

 

Bas Mulder is een icoon van Alpe d’HuZes. Niet voor niets is er een Bas Mulder-bocht en een Bas Mulder-award. Ook heeft hij een eigen fiets, die dit jaar op de koersdag bereden wordt door Xavi Smits uit Spaubeek (herkenbaar aan zijn speciale shirt). Bas mag als een voorbeeld dienen voor ons allen. 

Bas was een deelnemer in de beginjaren van Alpe d’HuZes. Hij overleed op 9 september 2011 op 24-jarige leeftijd, nadat hij in juni van dat jaar zijn laatste tocht naar de finish had gemaakt. Teamleider Roland Willems van team Educatie schreef een boek over hem.  

Bas Steman, programmamaker bij Omroep Gelderland, volgde Bas Mulder in het laatste jaar van zijn ziekteproces. Hij maakte er een film van: De laatste bocht. Een waar eerbetoon, waarin ook de indrukwekkende begrafenis en interviews met nabestaanden zijn opgenomen. 

Team Educatie wil het gedachtengoed en de persoon van Bas graag met iedereen delen. Zeker met de mensen, jong en oud, die hem niet gekend hebben, maar wellicht wel willen leren kennen.  

De film De laatste bocht is op maandag 3 juni te zien in de ruimte van team Educatie op de 1e verdieping van het Palais des Sports in Alpe d’Huez. Het programma start om 15.00 uur, de film duurt 45 minuten en de hele happening ongeveer anderhalf uur. Iedereen is welkom en de toegang gratis. Meer informatie en aanmelden via: team.educatie@alpedhuzes.nl