Nieuwsbericht

20 oktober 2024

    

Kom naar de Alpe d'HuZesdag in Gorinchem

Op zaterdag 9 november tussen 9.00 en 14.00 uur is in Gorinchem de eerste van drie Alpe d'HuZes-dagen. Deze dag is een geweldige kans om andere deelnemers te ontmoeten, je goed voor te bereiden en meer te weten te komen over jouw deelname aan Alpe d'HuZes 2025.

Waarom deelnemen aan de Alpe d'HuZes-dag?

  • Ontmoet mede-deelnemers
    Of je nu al vaker hebt meegedaan of een nieuwe deelnemer bent, deze dag biedt een perfecte gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en vriendschappen te sluiten met andere deelnemers en vrijwilligers.
  • Leer van experts
    Er zijn informatiesessies voor fietsers, wandelaars en hardlopers. Je krijgt in 45 minuten waardevolle tips over training, kleding en voorbereiding.
  • Krijg hulp met donatiewerving
    Veel deelnemers hebben vragen over hoe ze het beste donaties kunnen inzamelen. Daarom organiseren we workshops over donatiewerving, zodat je hier goed mee aan de slag kunt.
  • Zorg voor de juiste kleding
    Tijdens deze dag kun je jouw kleding voor Alpe d'HuZes passen in aanwezige pashokjes. De juiste maat is belangrijk, zodat je straks zo fijn mogelijk die berg bedwingt. Het dragen van de koerskleding tijdens de koersdag is verplicht.
  • Kom meer te weten over de koersweek
    Naast de praktische kant is er ook ruimte voor motivatie en inspiratie tijdens de gezamenlijke sessie. Waar doen we het allemaal voor en wat maakt de koersweek zo bijzonder en uniek. Eerdere deelnemers van Alpe d'HuZes delen hun persoonlijke verhalen, waardoor je een kijkje krijgt in de emotionele en fysieke kant van de koersweek. Je hoort ook het prachtige Alpe d'HuZes-lied, geschreven door Maarten Peters en Margriet Eshuijs, dat speciaal voor Alpe d'HuZes is gecomponeerd. 

Programma

  • 09.00 uur: inloop
    Bij binnenkomst kun je direct terecht bij de informatiemarkt, deelnemersmarkt en de Alpe d'HuZes-winkel. Op de informatiemarkt staan vrijwilligersteams klaar om je te helpen. Ook lopen er de hele ochtend goed herkenbare vrijwilligers rond waar je al je vragen aan kunt stellen of die aan jou vragen of je nog vragen hebt! Op de markt kun je spullen kopen die deelnemers verkopen om donaties in te zamelen. En in de Alpe d'HuZes-winkel kun je onder andere collectebussen, banners, stickers en andere promotiematerialen kopen, naast een speciaal aanbod handige sportkleding zoals Alpe d'HuZes been- en mouwstukken voor de koudere (trainings)dagen. Alle opbrengsten van de winkel en de deelnemersmarkt gaan rechtstreeks naar de donaties voor Alpe d'HuZes 2025.
  • 09.00-14.00 uur: passen van koerskleding
    Dit is hét moment om jouw kleding voor Alpe d'HuZes 2025 te passen en daarna via de e-mail uitnodiging van Bioracer te bestellen. Er zijn pashokjes aanwezig, zodat je zeker weet dat je de juiste maat hebt.
  • 09.15-10.00 uur: eerste workshopronde
    > Workshop donatiewerving: leer hoe je succesvol donaties kunt inzamelen voor jouw deelname.
    > Informatiesessie voor wandelaars en hardlopers: tips over training, uitrusting en de beste voorbereiding.
    > Informatiesessie voor fietsers: ontvang praktische tips over fietsen op de Alpe d'Huez en hoe je je fysiek kunt voorbereiden.
  • 10.00-10.45 uur: tweede workshopronde
    Dezelfde sessies als hierboven worden nog een keer aangeboden, zodat je kunt kiezen welke je wilt bijwonen.
  • 11.00-11.45 uur: derde workshopronde
    Nog een kans om de sessies bij te wonen die je eerder hebt gemist.
  • 12.00-13.00 uur: inspiratiesessie Ervaar de Alpe d'HuZes
    Laat je samen met alle andere aanwezigen inspireren door verhalen en ervaringen van anderen.
  • 14.00 uur: einde van de dag 
    Na een informatieve en inspirerende dag is het tijd om naar huis te gaan, goed voorbereid en gemotiveerd om aan de slag te gaan met jouw deelname aan Alpe d'HuZes.


Praktische informatie

  • Locatie
    Evenementenhal Gorinchem, Franklinweg 2, 4207 HZ Gorinchem.
  • Parkeren
    Je kunt betaald parkeren op het terrein van de evenementenhal. De kosten zijn 10 euro. Er is ook een gratis parkeeroptie op 15 minuten loopafstand.
  • Catering
    Op het cateringplein kun je de hele dag terecht voor een hapje en een drankje.